Zoeken

Dakloze Mohamed verloor benen in vreselijk ongeluk in België

24 januari 2023 - 13:00 - Wereld

©

Het leven van Mohamed, een 26-jarige dakloze Marokkaan, kwam van de ene op de andere dag op zijn kop te staan door een vreselijk ongeluk. Tijdens zijn vlucht voor een politiecontrole verloor hij zijn benen onder een metro in Brussel.

Mohamed werd op 30 oktober 2022 slachtoffer van een vreselijk ongeluk. Hij herinnert zich dat hij die dag in de Brusselse IJzerwijk lag te slapen, toen politieagenten hem kwamen controleren. Mohamed panikeerde. In zijn vlucht kwam hij op de metrosporen terecht net toen de metro het perron naderde. Mohamed raakte niet op tijd weg en zijn ontsnapping kwam dramatisch ten einde onder een wagon ," meldt La Capitale.

Lees ook: Dakloze Fathallah overleeft dankzij muziek in straten Bordeaux

Bij hun aankomst slaagden brandweerlieden erin de man, die al ongeveer tien jaar in Europa woont, te bevrijden. Maar hij houdt een levenslang letsel over aan het dramatische ongeluk. In het ziekenhuis moesten artsen zijn beide benen amputeren. Mohamed ontwaakte na een maand in coma te hebben gelegen. Hij heeft moeite om zich de exacte omstandigheden van het ongeluk te herinneren. "Hij weet het niet meer, hij wil graag weten wat er is gebeurd, begrijpen hoe zijn leven in duigen is gevallen", vertelt Hafida, een vrijwilligster van een lokale vereniging die Mohamed helpt.

Lees ook: Isaac, Marokkaanse kapper die hoop geeft aan daklozen in Malaga

Mohamed werd op 11 januari uit het ziekenhuis ontslagen. Hij zit nu in een rolstoel en heeft zorg nodig. "We hebben contact opgenomen met alle mogelijke organisaties en ziekenhuizen. Zelfs de Samu Social (sociale hulpdienst) kan hem niet opnemen. Hij heeft geen papieren, zijn letsels zijn te ernstig, heeft een verleden van drugsgebruik, zijn behandeling is te duur, ... Iedereen heeft zo zijn reden om hem te weigeren", klaagt Hafida. "Men heeft hem zelfs aangeboden om terug te keren naar Marokko, hoewel hij daar al tien jaar weg is en probeert te overleven. We weten niet meer aan welke deur we moeten kloppen...".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team