Zoeken

Dakloze Abdellah doodgeslagen door tieners in Italië

15 februari 2021 - 14:00 - Wereld

©

De dakloze Marokkaan Abdellah Beqeawi stierf op Sardinië in het stadje Arzachena een tragische dood nadat hij in elkaar is geslagen door zes jonge mensen. Vijf van de daders waren minderjarig. Na dertig jaar in Italië te hebben gewoond eindigde zijn leven in de ondergrondse parkeergarage waar hij in zijn levensonderhoud voorzag door klanten van de bovengelegen supermarkt te helpen.

De 54-jarige Abdellah Beqeawi, die door de inwoners van Arzachena liefkozend ’Filippo’ werd genoemd, stierf door de klappen die hij kreeg van een groep zorgeloze jongeren. De daders filmden de gruweldaad. Uit de video bleek dat ze plezier hadden in de wrede manier waarop ze Beqeawi van het leven beroofden.

Filippo verdiende zijn brood door klanten van een Sardijnse supermarkt te helpen met hun boodschappen in ruil voor wisselgeld. Hoewel hij wel een kamer had om in te slapen, sliep hij liever op een zelfgemaakte slaapplek in de buurt van de supermarkt. Ondanks zijn onzekere en eenzame bestaan hield hij van het leven. Zonder een duidelijke reden werd hij door een groep van zes jonge mensen tussen de 14 en 16 jaar oud, zodanig in elkaar geslagen dat hij een paar dagen later overleed.

De politie heeft beslag gelegd op de video waarop de lijdensweg van Abdellah Beqeawi is vastgelegd. De zes daders werden aangehouden en zijn het onderwerp van een onderzoek naar de dood van Abdellah. Bekenden van de Marokkaan omschrijven hem als een buitengewoon vriendelijke man die nooit klaagde, ook al had hij geen makkelijk leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team