Zoeken

Daesh wil van demonstraties Rif profiteren

30 juni 2017 - 20:00 - Gemeenschap

©

Daesh probeert volgens Marokkaanse media misbruik te maken van de evenementen in Al Hoceima en de rest van de Rif om nieuwe strijders aan te werven.

Aanhangers van de terroristische organisatie in Spanje zouden daarvoor al 800.000 dirham naar Marokko hebben gestuurd. Assabah stelt dat de politie nu probeert uit te maken of er reeds mensen werden aangeworven en ze te identificeren.

Het blad vernam van veiligheidsbronnen dat Daesh al maanden slapende cellen in de Rif probeert op te richten om aanslagen te plegen. De cellen worden vanuit Syrië geleid. De arrestatie in Spanje van drie terreurverdachten afkomstig uit Al Hoceima versterkt de vermoedens over het bestaan van rekruteringscellen voor Daesh in het noorden van her land. De drie dertigers worden als “zeer gevaarlijk” beschouwd en waren in contact met de leiders van de terreurorganisatie in Syrië en Irak.

Ook de recente arrestatie in Melilla van een man die als de penningmeester van Daesh in het buitenland wordt beschouwd, bevestigt deze vermoedens. Er werd onder meer bewezen dat de man terroristische activiteiten in Al Hoceima heeft gefinancierd.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team