Zoeken

Marokko arresteert 15 verdachten die aanslagen planden

19 maart 2017 - 20:10 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse politiedienst BCIJ heeft afgelopen vrijdag vijftien mensen gearresteerd vanwege hun banden met de terroristische organisatie Daesh.

Volgens het ministerie van Binnenlandse zaken werden de verdachten in Casablanca, Fez, Nador, Tetouan, Essaouira, Tanger, Marrakech, Fqih Bensaleh, Oujda en Agadir gearresteerd.

Allen « dreigden ermee terroristische operaties uit te voeren in het Koninkrijk » zoals de terreurorganisatie Daesh in Syrië en Irak doet, aldus de afdeling.

Het onderzoek toonde aan dat de verdachten een opleiding hadden gekregen over de vervaardiging van explosieven en dat ze volop bezig waren met de aankoop van materiaal om bommen te maken en aanslagen op gevoelige lokaties in Marokko te plegen.

Meerdere verdachten zouden bovendien hebben geprobeerd wapens aan te schaffen om belangrijke civiele en militaire verantwoordelijken te vermoorden. Er waren ook al doelwitten gekozen in Casablanca en de aanslagen zouden worden gefilmd om propagandavideo’s te maken voor Daesh, aldus het ministerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team