Zoeken

Cruiseschepen terug in Tanger

1 mei 2022 - 16:20 - Marokko

©

Na twee moeilijke jaren is er in de haven van Tanger een zichtbare heropleving van het toerisme. Vorige maand meerden de eerste cruiseschepen met toeristen aan in de haven van de stad.

Ongeveer 130 passagiers kwamen met de cruiseboot "Royal Clip" van de Monegaskische rederij "Star Clippers" in Tanger aan. Het is het eerste cruiseschip dat in de stad in het noorden van Marokko aanmeert sinds het begin van de coronapandemie.

Lees ook: Cruiseschepen keren terug naar Marokko

De passagiers hadden een druk programma, ze bezochten de oude medina en de belangrijkste historische en architectonische bezienswaardigheden van de stad.

Het schip vertrok op 18 april uit Lissabon met tussenstoppen in Portimão (Portugal) en Cadiz (Spanje) alvorens in Tanger aan te meren. Na Marokko voer het cruiseschip verder naar Gibraltar en Motril in Spanje. De reis eindigde in Malaga op 23 april.

Lees ook: Royal Caribbean lanceert langste cruise met Marokko als bestemming

De komst van cruisepassagiers en de hervatting van het toerisme zijn een opluchting voor de professionals in de sector, maar ook voor de horeca en de ambachtslieden in de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team