Zoeken

Cruiseschip geweigerd in haven Tanger

8 juni 2022 - 10:20 - Marokko

©

De Marokkaanse overheden hebben maandag de toegang tot de haven Tanger Stad geweigerd aan een cruiseschip afkomstig uit Lissabon, vanwege de aanwezigheid van 69 coronabesmettingen aan boord.

Volgens bronnen die anoniem willen blijven, werd de Mein Schiff Herz, een Duits cruiseschip dat als één van ’s werelds grootste toeristische veerboten wordt beschouwd, verhinderd om aan te meren in de haven Tanger Medina, wegens de uitbraak van coronabesmettingen aan boord, en dat terwijl het schip zich op twee mijl van de Marokkaanse territoriale wateren bevond, meldt Le360.

Lees ook: Cruiseschepen terug in Tanger

In totaal bevinden zich 1785 toeristen en 640 bemanningsleden aan boord van het schip, dat uit de haven van Lissabon in Portugal was vetrokken en dinsdag om 7 uur ’s ochtend voor de allereerste keer in de haven van Tanger zou aanmeren.

Lees ook: Brandend cruiseschip maakt noodstop in Casablanca

Het schip werd de toegang tot de Marokkaanse haven geweigerd nadat de Marokkaanse gezondheidsautoriteiten een rapport hadden ontvangen over een snelle stijging van het aantal besmettingsgevallen van Covid-19 onder de passagiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team