Zoeken

Crowdfundingsactie voor rechtszaak klokkenluider Fatima Aboulouafa

24 maart 2021 - 10:00 - Wereld

©

Fatima Aboulouafa was 26 jaar lang teamchef van de Nationale Politie, Eenheid Den Haag en werd op non-actief gesteld nadat ze daar de strijd aan wilde gaan met racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie. Fatima wil haar strijd verder zetten en stapt daarom naar de rechter om haar ontslag aan te vechten. Een groep betrokken en bezorgde burgers willen haar hierbij steunen en heeft een crowdfundingsactie gestart.

De racistische agenten op Bureau Hoefkade zouden zichzelf “Marokkanenverdelgers” hebben genoemd, Aboulouafa werd neergezet als een ‘Teer zieltje’, terwijl agenten met een migratieachtergrond die gepromoveerd worden binnen de politieorganisatie als ‘Goudzoekers’ werden aangeduid.

Aboulouafa werd op non-actief gesteld, maar blijft kritiek uiten op racisme en machtsmisbruik binnen de politie. De agenten hebben uiteindelijk de laagste straf gekregen en Fatima is ontslagen. Een aantal burgers begrijpen niet dat racistische agenten bij de politie kunnen blijven werken en een agent die racisme aankaart ontslagen wordt.

De aanwezigheid van Fatima gaf mensen juist een gevoel van verbinding en hoop dat er ooit toch iets zou kunnen veranderen bij de politie. Daarom willen zij haar steunen in haar strijd voor een politie zonder discriminatie en machtsmisbruik. Ze startten als gevolg een actie om de 60.000 euro die nodig zijn voor de rechtszaak bijeen te zamelen.

Klik hier om Fatima te steunen

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team