Zoeken

Denk wil meldplicht discriminerend gedrag politie

5 april 2021 - 17:30 - Wereld

©

Na de extreme racistische uitlatingen van sommige Rotterdamse agenten in een appgroep vroeg burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam toch nog om vertrouwen in de Rotterdamse politie. Denk wil dat Aboutaleb in samenwerking met de politie tot een meldplicht voor discriminerend gedrag komt en er ook zwaardere straffen gehanteerd worden voor politiefunctionarissen die discrimineren.

Fractievoorzitter Stephan van Baarle van Denk begrijpt niet dat burgemeester Aboutaleb van Rotterdam de racistische agenten een tweede kans wil geven. "Beseft de burgemeester wel dat hij met deze houding de mensen die racisme en discriminatie zat zijn, nu denken dat u niet voor ze staat?".

Zijn partij wil dat er een meldplicht komt voor discriminerend gedrag. Verder wil Denk ook dat er bij de korpsleiding en de minister aangedrongen wordt voor een zwaarder sanctiemechanisme voor politieagenten die zich discriminerend uitlaten of handelen, schrijft het Barendrechts Dagblad.

Denk- fractievoorzitter Van Baarle is ook pas benoemd in de Tweede Kamer. Hij vindt dat Aboutaleb aan Den Haag moet vragen om te onderzoeken hoeveel kennis politiefunctionarissen in Rotterdam hebben van maatregelen om ondubbelzinnig en uitlegbaar proactief burgers te controleren en een inclusieve behandeling te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team