Zoeken

Inscripties tegen corruptie voor Mohammed VI in Tetouan

17 augustus 2012 - 20:20 - Marokko

©

Inscripties die invloedrijke politieke figuren in de regio van Tetouan beschuldigen van corruptie, verduistering van publieke middelen en drugshandel, zijn dinsdag ontdekt op de muren langs de wegen gebruikt door Koning Mohammed VI in Tetouan.

De teksten betreffen bekende namen waaronder die van oud-minister en voorzitter van de regio Tanger-Tetouan, Rachid Talbi El Alami, en zijn broer, Kamerlid.

De voorzitter van de provinciale raad van Tetouan en andere figuren uit de politiek en de zakenwereld, worden beschuldigd van betrokkenheid bij internationale drugshandel en vriendjespolitiek.

De auteurs van de teksten vragen aan Koning Mohammed VI om in te grijpen en de verantwoordelijken te berechten voor hun misdaden.

In Tetouan is de politie actief op zoek naar de auteurs van deze inscripties. De inlichtingendiensten werden ook ingeschakeld om te helpen de tags te ontcijferen en hun auteurs te identificeren.

Koning Mohammed VI is sinds een paar dagen in het noorden van Marokko, waar hij onder andere de nieuwe kustweg Jebha-Tetouan heeft ingehuldigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team