Zoeken

Kamerlid Ibrahim Takount opgepakt voor corruptie

14 juli 2012 - 12:12 - Marokko

©

Ibrahim Takount, Kamerlid van de Partij van de Actie voor Demnate, werd in hechtenis gezet in de de gevangenis van Azilal. Hij wordt ervan verdacht stemmen van kiezers te hebben gekocht in de afgelopen verkiezingen.

De zaak kwam uit nadat een inwoner van Demnate een video plaatste op YouTube. De man beweert de tussenpersoon te zijn geweest bij het kopen van stemmen voor Ibrahim Takount.

De tussenpersoon, Abdelkader Aghri, was één van de belangrijkste bondgenoten van Ibrahim Takount tijdens diens verkiezingscampagne. Hij is intussen ook aangehouden en beweert 150.000 dirham van de Kamerlid te hebben gekregen om stemmen te kopen.

In ruil daarvoor had Takount hem een ​​arbeidscontract in Italië beloofd voor zijn zoon. Daar hij zijn belofte niet hield, besloot Abdelkader Aghri de zaak publiek te maken.

Ibrahim Takount is woensdag gehoord door het parket van Azilal. Hij ontkent stemmen te hebben gekocht en wijst op een samenzwering van zijn politieke tegenstanders. Hij is de eerste parlementariër dat word gearresteerd voor verkiezingscorruptie onder Benkirane.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team