Zoeken

Corrupte rechters opgepakt in Rabat

13 december 2012 - 22:07 - Marokko

©

Twee rechters werden maandag op heterdaad betrapt toen ze 20.000 dirham aan steekpenningen ontvingen. De inspectiedienst van het ministerie van justitie was hen al een tijdje op het spoor.

De daders zijn de eerste plaatsvervangende aanklager bij het ​​Gerecht van eerste aanleg in Salé, en een adviseur van de afdeling financiële misdaden bij het Hof van beroep in Rabat.

Beiden hadden aan de echtgenote van een overleden rechter, 20.000 dirham gevraagd om in te grijpen in een zaak behandeld door het parket van Rabat.

Justitieminister Mustapha Ramid heeft persoonlijk ingegrepen, om de twee op heterdaad te doen betrappen. Beide rechters, opgepakt in een café in Hay Riad, Rabat, werden aangeklaagd voor corruptie.

In 2011 zijn 4415 corruptiezaken behandeld door Marokkaanse rechtbanken. Corruptiezaken waarbij rechters betrokken zijn, worden vaak stil gehouden.

Een lijst van corrupte rechters en publieke figuren, moest in 2011 worden vrijgegeven door de instantie belast met de bescherming van publieke eigendommen, maar daar is nooit iets van gekomen.

Heb jij al te maken gehad met corruptie in Marokko?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team