Zoeken

Corrupte agenten betrapt dankzij bewakingscamera in Rabat

13 februari 2013 - 17:29 - Marokko

©

In Rabat zijn drie corrupte politieagenten, niet ver van het centrum, op heterdaad betrapt dankzij bewakingscamera’s . In de hoofdstad zorgt hun aanhouding voor enige ophef.

Een van de agenten werd buiten functie gesteld, nadat hij was gefilmd toen hij geld kreeg van automobilisten. Door onvoldoende bewijzen werden de twee andere agenten disciplinair overgeplaatst naar andere steden.

De Directie van Nationale Veiligheid (DGSN) werkt al enige tijd aan de moralisering van de veiligheidsdiensten in Marokko.

Een interne bron vertelde aan Assabah, dat de DGSN onlangs high-tech camera’s heeft verworven. Met deze toestellen ontvangt de dienst, geluid en beeld van gesprekken tussen politieagenten en overtreders, zelfs op verre afstand.

In maart vorig jaren waren 19 agenten in Rabat aangeklaagd voor corruptie. Vijf van hen werkten samen met een drugshandelaar uit Temara.

Volgens een rapport van de Centrale autoriteit voor de preventie van corruptie, is de politie een van de meest corrupte administraties in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team