Zoeken

Coronavirus: Marokko verandert van strategie

8 juli 2020 - 20:40 - Marokko

©

Marokko heeft besloten om mensen die in contact zijn geweest met coronapatiënten niet meer in hotels of ziekenhuizen in quarantaine te plaatsen. De quarantaine zal nu thuis gebeuren.

Dit besluit werd door de sanitaire autoriteiten genomen vanwege het snelgroeiend aantal contactgevallen. Dat bericht Le360.

In een circulaire aan de voorzitter van de Nationale Raad van het College van Artsen herinnert het ministerie van Gezondheid tevens aan de criteria waarmee rekening moet worden gehouden voor het identificeren van contactgevallen.

Ieder die in contact is geweest met een vermoedelijk of bevestigd geval van Covid-19 binnen 48 uur voor het begin van de symptomen moet voor veertien dagen in quarantaine gaan. De contactgevallen moeten dagelijks worden gecontacteerd om hun gezondheidssituatie te controleren en eventuele symptomen van het coronavirus zo snel mogelijk te identificeren.

Contactgevallen, ook zonder symptomen, zullen op de eerste en laatste dag van hun quarantaine op het coronavirus worden getest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team