Zoeken

Minister raadt alle Marokkanen aan om zich te laten vaccineren

9 december 2020 - 13:00 - Marokko

©

De minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, roept alle Marokkanen op om zich vooral te laten vaccineren tegen het coronavirus. Op deze manier moet er een collectieve immuniteit ontstaan om de verspreiding van het coronavirus in Marokko te stoppen.

Tijdens een vergadering van de Nationale Technische Vaccinatiecommissie benadrukte de minister dat het komende tijd nog noodzakelijk is dat Marokkanen zich houden aan het dragen van mondkapjes, het afstand houden tot elkaar en het regelmatig handen wassen. Pas als 60% van de bevolking is gevaccineerd en er groepsimmuniteit is opgebouwd, hoeven deze voorschriften minder streng te worden gevolgd.

Volgens Ait Taleb wordt er constant gewerkt aan het verbeteren van de vaccinatietechniek, om ervoor te zorgen dat de vaccinatiecampagne zo efficiënt mogelijk verloopt. Zijn ministerie werkt samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om de logistiek en de veiligheid zo goed mogelijk te organiseren, en om in kaart te brengen welke personen als eerst in aanmerking komen voor het vaccin.

De voorzitter van de Nationale Technische Vaccinatiecommissie, Moulay Tahar Alaoui, benadrukte dat het versterken van de gezondheid en het terugdringen van de sterftegevallen de belangrijkste doelen zijn van de vaccinatiecampagne.

Mohammed Lyagoubi, hoogleraar parasitologie en mycologie aan de medische faculteit van Rabat, kondigde aan dat binnen enkele weken de resultaten van de voortdurende klinische tests worden gepubliceerd. Bij een groep gevaccineerde burgers zullen monsters worden afgenomen om te controleren of de personen uit deze testgroep ook daadwerkelijk voldoende beschermende antilichamen hebben aangemaakt.

Volgens Moulay Said Afif, lid van de Nationale Technische Vaccinatiecommissie en voorzitter van de Moroccan Society of Medical Sciences (SMSM) en de National Federation of Health (FNS), is uit klinische onderzoeken al wel met zekerheid gebleken dat het vaccin geen ernstige bijwerkingen heeft. De inenting kan in sommige gevallen wel leiden tot milde hoofdpijn of spierpijn, zoals dat ook voorkomt bij andere vaccins die al langer worden gebruikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team