Zoeken

Royal Air Maroc klaar om luchtruim te veroveren

30 april 2021 - 12:00 - Economie

©

Ondanks de enorme schade die luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) heeft geleden door de gevolgen van de coronacrisis, blijft het bedrijf vol goede moed over zijn herstel. RAM zag de inkomsten dalen van 16 miljard dirham in 2019 tot 5 miljard dirham in 2020. De luchtvaartmaatschappij heeft 3,2 miljard dirham financiële steun gekregen uit Rabat om het bedrijf te herstructureren.

De herstructurering van RAM hield in dat eerst het kapitaal van het bedrijf is verminderd om daarna opnieuw aandelen uit te geven. Hiervoor heeft de Marokkaanse overheid een directe kapitaalinjectie van 1,65 miljard dirham uitgetrokken waardoor de luchtvaartmaatschappij nu een kapitaal heeft van 8,6 miljard dirham. Daarnaast is er voor 2,4 miljard dirham aan leningen beschikbaar gesteld waar de Marokkaanse overheid garant voor staat.

Hierdoor is de schuldenlast van RAM met 6,35 miljard dirham gekrompen. 3,5 miljard dirham van deze schuld is opgebouwd in het boekjaar 2019-2020. De andere 3 miljard dirham is een oudere schuld die er in de vijf voorgaande jaren is bijgekomen op de balans.

Tot aan de uitbraak van de coronavirus-pandemie was Royal Air Maroc één van de leidende luchtvaartondernemingen in Afrika, met een goede omzet tussen 2015 en 2019. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er wereldwijd al zeker 40 luchtvaartmaatschappijen failliet gegaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team