Zoeken

Comedian Kamal Kharmach ooit benaderd door Sharia4Belgium

30 november 2021 - 21:00 - Cultuur

©

Comedian Kamal Kharmach werd jaren terug benaderd door Sharia4Belgium. Hij was met hen in gesprek over religie, toen deze babbel constant werd georiënteerd en er de hele tijd op zijn schuldgevoelens werd ingewerkt.

"We kwamen samen om te babbelen over onze religie", zegt Kamal in een interview met de Gazet van Antwerpen. "Stelselmatig werden die gesprekken in een bepaalde richting geduwd en werd er op ons schuldgevoel ingewerkt."

Lees ook: Kamal Kharmach werkt aan tweede seizoen ’Andermans zaken’

"Het kan toch niet dat je niets voor de Syriërs doet!", zeiden de ronselaars tegen Karmach tijdens een gesprek. "Op den duur begin je zelf zo te denken, en dan zeggen ze: Je hoort niet bij deze samenleving. Als dat zaadje eenmaal geplant is, begint het te groeien," vertelt Kamal. "Net zolang tot je je eenzaam voelt, en dan staan jouw ’beste vrienden’ voor je klaar."

Lees ook: België: stand-upcomedian Kamal Kharmach loopt hersenschudding op tijdens Boxing Stars

"Ik was mondig, dus hadden ze een job als woordvoerder voor mij in gedachten. Maar ik ben daar niet in meegegaan, omdat ik doorhad wat ze aan het doen waren. Als ze mij probeerden te overhalen om naar Syrië te gaan, dacht ik: Waarom ga je zelf niet? Als ze het westen aan het beschimpen waren, zei ik: Gij dopt. Waarom neemt ge geld van het westen aan? Dat noemden ze dan oorlogsbuit. Uit respect voor de ouders en familie noem ik geen namen, maar het waren vrienden, en nu zijn ze bijna allemaal dood", concludeert Kharmach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team