Zoeken

FIFA Club World Cup: Marokko enige kandidaat

21 oktober 2011 - 14:00 - Sport

©

De FIFA, die maandag een meeting had in Zürich, heeft de kandidatuur van Marokko, enige kandidaat om de Club World Cup 2013-2014 te hosten na de terugtrekking van Zuid-Afrika, Japan en de Verenigde Arabische staten, ontvankelijk verklaard.

Marokko, dat zich vorige zaterdag officieel kandidaat stelde en zijn dossier hiervoor indiende op het FIFA hoofdkwartier in Zürich, heeft dus alle kans om het sportevenement te organiseren.

De FIFA moet zijn beslissing in december bekendmaken maar is reeds de financiële garanties van Marokko, die de stadia van Tangier, Agadir en Marrakesh voorstelt, aan het onderzoeken.

De organisatie van deze competitie in Marokko ondergaat reeds zwaar kritiek omdat deze 320 miljoen dirham gaat kosten aan Marokko die er zelfs niets aan zal winnen.

Het land zal ook nog eens 40 miljoen dirham aan de FIFA moeten betalen die eveneens eigenaar blijft van de uitzendingsrechten en inkomsten gegenereerd door internationale sponsors. De enige bron van inkomsten voor Marokko zal het verkoop van tickets zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team