Zoeken

Marokko: 3 miljard dirham voor fabriek voor batterijkathodes

31 maart 2024 - 15:00 - Economie

©

Marokko heeft een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de elektrische auto-industrie met de ondertekening van een investeringsovereenkomst voor de bouw van een fabriek voor de productie van kathodes.

Het project, met een waarde van 3 miljard dirham, wordt geleid door de Chinese groep BTR New Material Group en past in de nationale strategie om van Marokko een regionaal centrum te maken voor de productie van batterijen voor elektrische voertuigen.

Lees ook: Chinese gigant bouwt batterijfabriek in Kenitra

De fabriek, met een capaciteit van 50.000 ton per jaar, zal worden gevestigd in de Mohammed VI Tanger Tech City. De ingebruikname is gepland in twee fasen: de eerste fase, met een capaciteit van 25.000 ton, zal in september 2026 operationeel zijn.

Het BTR-project zou 2500 directe banen creëren en bijdragen aan de consolidatie van de positie van Marokko als leider op het gebied van elektrische mobiliteit.

Lees ook: Chinese gigant investeert 5 miljard dirham in batterijfabriek in Tanger

De keuze van Marokko door de BTR-groep is te danken aan verschillende factoren, waaronder de snelle ontwikkeling van de nationale auto-industrie en de geografische voordelen van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team