Zoeken

China in oorlog tegen Arabisch schrift en islamitische beelden

7 augustus 2019 - 13:40 - Wereld

©

In China blijven moslims vervolgd. De autoriteiten hebben nu aan halal restaurants en andere horecagelegenheden verboden om het Arabisch schrift te gebruiken.

Ook moet alle beeldmateriaal met betrekking tot de Islam, zoals de halve maand of het woord halal geschreven in het Arabisch worden weggehaald. De informatie werd door elf restaurants en winkels in Beijing aan Reuters bevestigd.

"Ze vertelden ons dat het een buitenlandse cultuur was en dat we de voorkeur moeten geven aan de Chinese cultuur.", verklaarde een restauranteigenaar die liever anoniem wil blijven.

Volgens een app voor de levering van maaltijden aan huis telt Beijing ongeveer duizend restaurants. Velen hebben het woord halal in het Arabisch al vervangen door de Chinese term. Anderen hebben het woord verborgen.

China strijdt sinds 2016 tegen de verspreiding van de Islam in het land. Sindsdien werden meerdere moskeeën met een "te" Arabische architectuur en minaretten gesloopt. Niet alleen de Islam wordt bestreden maar ook het Christendom, met de vernieling van meerdere kerken en beelden van Jezus of nog kruisen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team