Zoeken

Marokko veroordeelt terreuraanslag tegen Frans weekblad Charlie Hebdo

7 januari 2015 - 23:33 - Marokko

©

Marokko heeft de terroristische aanslag in de kantoren van het Franse satirische tijdschrift ’Charlie Hebdo’ sterk veroordeeld. Bij de aanval kwamen 12 mensen om het leven.

In een verklaring gepubliceerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking, veroordeelt Marokko "het terrorisme, ongeacht de redenen, oorsprongen en manifestaties" en betuigt zijn oprechte medeleven aan de families van de slachtoffers en zijn solidariteit met de regering en het Franse volk.

Eerder vandaag had Koning Mohammed VI een boodschap naar Francois Hollande gestuurd. De monarch schreef dat hij met "veel emotie het trieste nieuws" had vernomen van de "laffe terroristische aanslag op het hoofdkantoor van het weekblad Charlie Hebdo in Parijs".

De Koning heeft aan de Franse president, de families van de slachtoffers en het Franse volk, zijn diepste medeleven betuigt en een spoedig herstel toegewenst aan de gewonden.

Drie mannen drongen woensdagmiddag de redactie binnen van Charlie Hebdo. Met machinegeweren schoten ze in het rond. Ook buiten het gebouw schoten ze op de politie. Twaalf mensen, waaronder de hoofdredacteur, bekende journalisten en cartoonisten, werden gedood.

Bladna.nl