Zoeken

Chaos door drukte in grote zwembad Rabat

30 juni 2021 - 18:20 - Gemeenschap

©

Het grote zwembad van Rabat is zeer populair tijdens de zomer, maar het was er nooit eerder zo gevaarlijk druk als afgelopen zondag. Duizenden jongeren, die de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus met voeten traden, gingen naar het zwembad om stoom af te blazen en veroorzaakten zo een grote chaos. Het schouwspel, waarvan de beelden op grote schaal zijn verspreid, heeft tot verontwaardiging geleid bij internetgebruikers die de Marokkaanse autoriteiten hebben opgeroepen om snel de orde te herstellen.

De autoriteiten maken zich zorgen naar aanleiding van de beelden van het gedrang in het grote zwembad van Rabat. Ze leverden heel wat inspanning om de bevolking te sensibiliseren over de noodzaak voor sociale distantie, vooral tijdens deze zomervakantie die samenvalt met de opening van de grenzen van Marokko en de hervatting van vluchten van en naar het koninkrijk. Deze ongewone bijeenkomst heeft zowel de verontwaardiging van internetgebruikers gewekt als de vrees doen ontstaan voor een nieuwe golf van besmettingen, met alle gevolgen van dien op gezondheids-, economisch en sociaal gebied, meldt L’Opinion.

Lees ook: Nieuw zwembad Rabat trekt 9000 bezoekers op één dag

Het zwembad in kwestie is het grootste van Marokko en Afrika. Het heeft een oppervlakte van 17.000 vierkante meter en is gelegen aan de Atlantische kust, in de wijk Yaacoub Al Mansour. Op video’s op sociale netwerken is te zien hoe verschillende jongeren proberen de veiligheidsbarrière over te steken om toegang te krijgen tot het zwembad.

De voorzitter van het Forum van kinderverenigingen, Abdelali Rami, die door het medium werd gecontacteerd, verklaarde dat "door de coronamaatregelen de capaciteit van het zwembad beperkt is tot 50%, of 2500 beschikbare plaatsen. Voorbij dit aantal nodigt het geldende gezondheidsprotocol de overige klanten uit om op hun beurt te wachten of later terug te komen".

Abdelali Rami denkt dat dit scenario zich zal herhalen als de inwoners van Rabat zich niet inzetten voor een strikte toepassing van de veiligheids- en hygiënevoorschriften. Het probleem ligt volgens hem in het feit dat de jongeren de afstandsmaatregelen niet respecteren. Hij benadrukt dat ouders met hun kinderen moeten praten en uitleggen hoe gevaarlijk het virus is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team