Zoeken

Marokko, een bedreiging voor Spanje?

2 juli 2024 - 18:50 - Wereld

©

Marokko vormt momenteel geen bedreiging voor Spanje, ondanks de aanhoudende claims op de enclaves Ceuta en Melilla. Dat stelt generaal Loreto Gutiérrez Hurtado, hoofd van het Spaanse Departement voor Nationale Veiligheid (DSN).

Tijdens een bijeenkomst van de Club Diálogos para la Democracia benadrukte Gutiérrez Hurtado maandag dat er geen specifieke dreiging uitgaat van Marokko. "We hebben werkgroepen die zich bezighouden met Ceuta en Melilla, net als met alle andere autonome regio’s, omdat het onze plicht is om onze staat te verdedigen. Op dit moment is er geen reden tot specifieke zorg," zei ze.

Lees ook: Spanje "beveiligt" Alborán, Marokko blijft eiland claimen

De veiligheidschef voegde eraan toe dat er grondige studies worden uitgevoerd in samenwerking met alle autonome regio’s en steden, op basis van informatie van de relevante ministeries en de nationale inlichtingendienst.

Lees ook: Perejil-eiland (Leila): Spanje provoceert Marokko

Gutiérrez Hurtado benadrukte verder het belang van adequate middelen om desinformatie en cyberaanvallen te bestrijden, en riep de media op om betrouwbare informatiebronnen te gebruiken. "De media spelen een cruciale rol bij het verspreiden van informatie en moeten betrouwbare bronnen zijn," aldus de generaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team