Zoeken

Cel opgerold in Marokko die een « gevaarlijk terrorist project » plande

22 september 2016 - 13:34 - Marokko

©

De Marokkaanse politiedienst BCIJ heeft een nieuw succes geboekt in de strijd tegen het terrorisme. Een cel die « een gevaarlijke terroristisch project » voorbereidde werd enkele dagen geleden opgerold.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van drie « extremisten doordrenkt van het gedachtegoed van Daesh » die « extreem gevaarlijke terroristische daden » wilden plegen.

De cel werd op 16 september ontmanteld maar het ministerie communiceerde er pas woensdag over. De drie verdachten wilden een kalifaat oprichten in naam van de terroristische organisatie Daesh. Ze planden aanslagen tegen « vitale infrastructuur, toeristische plekken en onderdanen uit landen van de coalitie tegen Daesh ».

Volgens het ministerie stond de leider van de cel in contact met een verantwoordelijke van Daesh en heeft een geavanceerde kennis van de vervaardiging van bommen. Hij zou onder meer betrokken zijn bij een diefstal van chemische producten en laboratoriumapparatuur waarmee hij explosieven wilde vervaardigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team