Zoeken

Casablanca: verpleegsters gearresteerd voor fictieve vaccinaties

24 september 2021 - 20:20 - Marokko

©

Het vaccinatiepaspoort is nog maar net ingevoerd, de controles op de PCR-testen werden onlangs verscherpt, en nu al zijn er mensen betrokken bij een nieuwe vorm van vaccinatiefraude in Marokko. Twee verpleegsters werden in Casablanca gearresteerd wegens hun actieve betrokkenheid bij het uitvoeren van fictieve inentingen.

De twee verpleegsters in opleiding werden door de gerechtelijke politie van de prefectuur Hay Mohammedi Ain Sebaa in een vaccinatiecentrum gearresteerden. Zij simuleerden het inspuiten van het vaccin bij mensen die niet gevaccineerd willen worden. Ze werkten op een zeer georganiseerde manier, vanaf het onthaal tot de registratie en de injectie van het vaccin. En dit tot het verkrijgen van het vaccinatiepaspoort in ruil voor een bepaald geldbedrag, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko: 220 arrestaties in strijd tegen valse coronatesten en -paspoorten

De politie werd gecontacteerd door de hoofdarts van het vaccinatiecentrum die verrast was door het hoge aantal mensen en een eigen onderzoek begon naar de zaak. De eerste mensen die op frauduleuze wijze hun vaccinatiepaspoort wisten te bemachtigen, hadden ook het woord verder verspreid. Het gevolg was dat veel mensen het vaccinatiecentrum bezochten om een gezondheidspaspoort te verkrijgen zonder gevaccineerd te zijn.

Eenmaal getipt organiseerde de politie een surveillance die de twee verpleegsters op heterdaad betrapte. Na hun arrestatie, zo vervolgt de krant, werd onder toezicht van het bevoegde parket een onderzoek ingesteld met het oog op de arrestatie van alle personen die bij deze zaak betrokken zijn. De politie sluit niet uit dat hetzelfde soort netwerk ook in andere vaccinatiecentra in Casablanca of elders bestaat.

Lees ook: Afnemen illegale coronatesten in Fez georganiseerd door groot netwerk

Volgens de eerste elementen van het onderzoek is het fictieve vaccinatienetwerk opgezet door dezelfde personen die de resultaten van PCR-testen hebben vervalst ten behoeve van mensen die naar het buitenland of tussen steden wilden reizen, in de periode waarin er gezondheidsbeperkingen van kracht waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team