Zoeken

Casablanca-Settat geteisterd door illegale fabrieken

8 juli 2024 - 07:00 - Marokko

©

Mohamed M’hidia, de wali van de regio Casablanca-Settat, maakt zich grote zorgen over de toename van illegale fabrieken op landbouwgrond, met name langs provinciale wegen richting Moualine El Oued en op de route tussen El Gara en Sidi Hajjaj Oued Hassar, Tit Mellil en andere gebieden.

De wali heeft verduidelijking gevraagd aan de verantwoordelijken in verschillende zones over de legale status van deze fabrieken. Hij is bezorgd dat sommige fabrieken, zoals die waar schoonmaakmiddelen worden gemaakt, een risico vormen voor de gezondheid van de burgers en het milieu.

Lees ook: Casablanca: meer dan 300 illegale fabrieken ontdekt in Sbata

Op initiatief van Mohamed M’hidia zijn er bijeenkomsten gehouden op de prefecturen, met lokale bestuurders en vertegenwoordigers van economische afdelingen en gezondheidsdiensten. Het doel was om het aantal illegale fabrieken in kaart te brengen, de juridische status van de grond waarop ze staan te controleren en de eigenaren en bedrijven te identificeren.

Lees ook: Zeker 24 doden in illegaal atelier in Tanger

Uit onderzoek is gebleken dat zowel particulieren als bedrijven illegaal grond exploiteren voor industriële activiteiten, terwijl deze grond niet is aangewezen als industriegebied of commercieel gebied. Eerdere rapporten van lokale autoriteiten wezen al op de productie van voedsel en chemicaliën met gevaarlijke stoffen in deze fabrieken, die oorspronkelijk bedoeld waren als opslagplaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team