Zoeken

Casablanca onteigent eigendommen

19 mei 2024 - 15:00 - Economie

©

De gemeenteraad van Casablanca heeft besloten om verschillende percelen te onteigenen om stadsontwikkelingsprojecten in de stad mogelijk te maken.

De beslissing werd genomen tijdens de laatste gewone zitting van de gemeenteraad eerder deze maand. Burgemeester Nabila Rmili en de gemeenteraadsleden stemden in met de onteigening van een aantal percelen om de aanleg van wegeninfrastructuur, pleinen en ontwikkelingsprojecten in de economische hoofdstad voort te zetten.

Lees ook: Marokko gaat industriële gronden onteigenen

Concreet gaat het om:

 Roches Noires: Onteigening van verschillende percelen voor de aanleg van de weg die de Boulevards Al Fouarat en Al Hizam Al Kabir verbindt.
 Sidi Belyout: Onteigening van percelen gelegen tussen de Avenue des Forces Armées Royales, de straten Mouha Ousaid en Félix Max Guedj en het Hyatt Regency-hotel voor de bouw van een plein en een ondergrondse parkeergarage.
 Sidi Bernoussi: Onteigening van percelen voor de aanleg van wegen in het kader van het ontwikkelingsplan van het arrondissement.
 Ain Chock: Onteigening van percelen voor de aanleg van wegen.
 Sbata: Onteigening van een deel van een perceel van 10.863 vierkante meter voor de aanleg van een regenwateropvangbekken.
 Sidi Othman: Onteigening van een deel van een perceel van 10.161 vierkante meter voor de uitbreiding van een regenwateropvangbekken in de noordelijke zone van Lahraouiyine.

Lees ook: Marokko onteigent grond familie Emir Qatar

De onteigeningen zullen gepaard gaan met een vergoeding aan de eigenaars van de percelen, in overeenstemming met de geldende wetgeving. De gemeentelijke autoriteiten benadrukken dat deze onteigeningen noodzakelijk zijn om belangrijke projecten voor de ontwikkeling van de stad en het welzijn van de inwoners te realiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team