Zoeken

Casablanca voert nieuwe belastingen in

18 mei 2024 - 17:00 - Economie

©

Casablanca gaat de belastingen en tarieven voor het openbaar vervoer verhogen. De maatregelen, aangekondigd door burgemeester Nabila Rmili, zijn bedoeld om de stadskas te spekken en de financiering van grote projecten in het kader van de Afrika Cup 2025 en het WK 2030 mogelijk te maken.

Het jaarlijkse budget van de stad zou moeten stijgen tot 5,65 miljard dirham. Om dit te bereiken streeft de gemeente ernaar de fiscale inkomsten met 10% per jaar te verhogen. Dit zal resulteren in een verhoging van de belastingen op bedrijfspanden en beroepen, met name:

Lees ook: Casablanca komt met hogere tarieven en boetes

 Conformiteitscertificaat: voor het verkrijgen van dit document wordt voortaan een vast bedrag van 5000 dirham geëist.
 Exploitatievergunning: voor de exploitatievergunning van bedrijfspanden wordt een vast bedrag van 2000 dirham toegepast.
 Vergunning voor het uitoefenen van activiteiten: voor de vergunning voor het uitoefenen van commerciële, industriële of ambachtelijke activiteiten wordt een vast bedrag van 3000 dirham toegepast.
 Feestzalen: voor de exploitatievergunning van feestzalen wordt een vast bedrag van 50.000 dirham toegepast.

Lees ook: Tram wordt duurder in Casablanca

Naast de belastingverhoging heeft de gemeenteraad ook de tariefverhoging van het openbaar vervoer officieel gemaakt. De kaartjes voor trams en bussen worden respectievelijk 1 dirham en 2 dirham duurder. De oplaadbare pas gaat van 15 dirham naar 30 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team