Zoeken

Caroline uit Heesch neemt deel aan zonnerace in Marokko

2 juli 2021 - 11:20 - Wereld

©

Als de coronamaatregelen geen roet in het eten gooien, neemt electrical engineer en studente technische natuurkunde, Caroline Smulders uit Heesch, in oktober deel aan de zonnerace in Marokko. De race wordt voor het eerst georganiseerd, als alternatief voor de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. De wedstrijd, die wordt gezien als het ‘WK zonneracen’, werd door de organisatie afgelast vanwege de coronapandemie.

Ruim een jaar lang werkte Caroline Smulders samen met haar teamgenoten aan de Nuna 11, een auto op zonne-energie die zou gaan racen in de tweejaarlijkse Solar Challenge in Australië. Nu die wedstrijd niet meer doorgaat, schreven Smulders en haar team zich in voor de Morocco Solar Challenge.

Lees ook: Nederlandse studenten doen mee aan Solar Challenge Morocco

Maar ook die race is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen. "We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en als het enigszins kan, doen we natuurlijk heel graag mee in Marokko. Maar het moet wel verantwoord zijn", aldus Caroline Smulders. "We zijn klaar voor revanche, dus we hopen dat de coronasituatie het toelaat in oktober", zegt ze aan Dtv Nieuws.

De wedstrijd in Marokko start net zoals in Australië, met een kwalificatierace die de startpositie bepaalt. In vijf etappes en evenveel dagen, leggen de teams ongeveer 2500 kilometer af. De route loopt door het zuiden van Marokko, via het Atlasgebergte en door een stukje Sahara. Het parcours kent daarmee meer hoogteverschillen dan dat in Australië. De teams starten en eindigen in Agadir en het team dat het snelst de totale afstand aflegt, komt als winnaar uit de race.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team