Zoeken

Canadase rechtbank veroordeelt Royal Air Maroc na vetraagde vlucht

12 januari 2016 - 21:06 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse vliegmaatschappij Royal Air Maroc is door een Canadese rechtbank veroordeeld nadat een vlucht met bijna 24 uur werd vertraagd.

De rechtbank van Quebec heeft de groep tot een schadevergoeding van 4000 dollar veroordeeld ten voordele van een koppel en hun twee kinderen.

Amine Douab en zijn vrouw Annie Martin besloten Royal Air Maroc voor de rechter te slepen nadat ze een hele nacht met hun kinderen van 8 maanden en 2 jaar op de luchthaven van Casablanca hadden doorgebracht.

De zaak dateert van augustus 2014. Het vliegtuig moest om 15:00 uur naar Canada vertrekken. Door een technisch probleem kon het toestel echter niet opstijgen. Het koppel vroeg om een kamer maar kreeg te horen dat alle hotels nabij de luchthaven volgeboekt waren. Zij moesten net zoals alle passagiers de nacht op de luchthaven doorbrengen en werden zonder eten of drinken aan hun lot overgelaten. Het toestel vertrok uiteindelijk met 22:30 uur vertraging.

Nadat Amine en Annie klacht hadden ingediend kregen ze een verontschuldigingsbrief van Royal Air Maroc. De vliegmaatschappij stelde hen een vergoeding van 750 dollar voor, maar het koppel weigerde en eiste een vergoeding van 9930 dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team