Zoeken

Royal Air Maroc opnieuw veroordeeld in Canada

3 februari 2016 - 21:45 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc is opnieuw door een Canadese rechtbank tot een schadevergoeding veroordeeld ten voordele van ontevreden passagiers.

Een rechtbank in Quebec heeft besloten dat de groep een schadevergoeding van 4000 dollar zal moeten betalen aan een man en zijn dochter na een "nachtmerrieachtige reis".

Abdelaziz Ouanes had in 2011 voor zijn dochter en zichzelf twee tickets geboekt naar Tunis, waar ze begin juli een trouwfeest moesten bijwonen. Enkele dagen later, toen hij zijn tickets in een agentschap van Royal Air Maroc wilde gaan afhalen, bleek dat de reservatie niet was gelukt. De vlucht was intussen vol, waardoor Abdelaziz Ouanes een ander ticket nam voor de 1e juli, met een tussenstop in Casablanca en een aankomst op 2 juli in Tunis, dag van het trouwfeest.

De reis verliep echter niet zoals verwacht. Abdelaziz Ouanes had een speciale maaltijd voor diabetici gereserveerd op de vlucht tussen Canada en Marokko, maar die bleek te zijn "vergeten". Bij de landing vloog een bagagebox open. Handbagage viel op Abdelaziz Ouanes die licht gewond raakte.

Bij aankomst in het hotel dat door Royal Air Maroc was geboekt, bleek de kamer nog niet klaar te zijn. Rond 2 uur ’s nachts konden de man en zijn dochter eindelijk naar hun kamer gaan. Daar bleek dat er maar één bed was voorzien. Abdelaziz Ouanes sliep dus op een stoel.

De volgende dag verliep niet beter. De vlucht van Abdelaziz Ouanes en zijn dochter vertrok met zes uur vertraging. Eenmaal in Tunis kreeg hij zijn bagage beschadigd terug. Hij wilde een klacht indienen maar vond niemand van Royal Air Maroc. In Tunis kon Abdelaziz Ouanes zijn broer die hen moest komen afhalen niet vinden. Een personeelslid van Royal Air Maroc had namelijk aan zijn broer verteld dat de vlucht vanuit Casablanca geannuleerd was...

Dezelfde rechtbank had Royal Air Maroc in januari al veroordeeld tot een schadevergoeding van 4000 dollar ten voordele van een koppel en hun twee kinderen nadat hun vlucht met bijna 24 uur was vertraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team