Zoeken

Air Canada weigert meisje met hoofddoek

28 september 2019 - 20:10 - Wereld

©

De Raad voor Amerikaans-Islamitische Betrekkingen heeft aangifte gedaan tegen Air Canada. De luchtvaartmaatschappij had begin augustus aan een Amerikaans meisje gevraagd om haar hoofddoek uit te doen voor een vlucht.

Het incident vond op de luchthaven va San Francisco plaats. Het 12-jarig meisje wilde op een vlucht naar Toronto stappen toen haar werd gevraagd om haar hoofddoek uit te doen.

Air Journal bericht dat de organisatie een financiële geste en officiële excuses aan het kind eist van de Canadese luchtvaartmaatschappij.

Fatima Abdelrahman voelde zich volgens haar advocaat kwaad en beledigd. Ze beleefde het voorval als een aanval op haar recht om haar geloof vrij te beleven. Het meisje was met haar squashteam. Een personeelslid van Air Canada vroeg haar net voor het instappen om haar hoofddoek uit te doen zodat hij haar gezicht met de foto op haar paspoort zou kunnen vergelijken. Toen ze weigerde werd ze door een vrouwelijke collega van de man naar een kleine gang gebracht zodat ze haar gezicht zou kunnen tonen zonder door mannen te worden gezien.

Air Canada heeft in een brief aan de familie van Fatima zijn excuses aangeboden in zijn naam en in die van Air Canada. "Ik ben het ermee eens dat de situatie beter had moeten worden beheerd en ik beloof U persoonlijk dat uw klachten ons zal helpen onze werkwijze te verbeteren", leest men in de brief.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team