Zoeken

Canada: joden en moslims helpen samen daklozen

6 december 2019 - 15:40 - Wereld

©

Jonge vrouwen van de moslimvereniging Gathering Angels en van de joodse synagoge Temple Beth Ora in het Canadese Edmonton hebben afgelopen zaterdag een gezamenlijke caritatieve actie georganiseerd om daklozen te helpen.

Radio 925thechuck bericht dat vrijwilligers van de twee organisaties heel de dag maaltijden uitdeelden voor mensen die op straat leven.

Nesrine Merhi-Tarrabai, voorzitster van Gathering Angels, liet weten dat de actie een initiatief van de Temple Beth Ora was. "Wanneer anderen hulp nodig hebben, moeten we onze verschillen vergeten en onze menselijkheid de voorrang geven.", verklaarde Merhi-Tarrabain.

Gila Caine, rabbijn van de Temple Beth Ora, oordeelde dat het initiatief ook een gelegenheid was om jongeren aan te moedigen tot vrijwilligerswerk en hen kennis te laten maken met jongeren uit andere gemeenschappen in Edmonton.

"Twee groepen en heel verschillende religies werken samen om het juiste te doen: aan de gemeenschap teruggeven en elkaar helpen.", verklaarde Nour Tarrabain (16) die aan de caritatieve actie deelnam en het een uitzonderlijke ervaring noemde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team