Zoeken

Moslimkoppel wijdt leven aan daklozen in Spanje

17 januari 2020 - 11:20 - Wereld

©

Ahmed Zarrouk deelt elke dag samen met zijn vrouw María Eugenia Bermúdez ruim tachtig maaltijden uit aan daklozen, ongeacht hun religie of nationaliteit.

De Tunesiërs en zijn Spaanse vrouw uit Sevilla, hebben de leiding over een sociaal restaurant in Elche, bij Alicante. In het begin kwamen een vijftigtal mensen per week in het restaurant eten. Nu zijn dat er ruim tachtig per dag. In het weekend stijgt dit aantal zelf boven honderd.

Zarrouk vertelde aan Mundo Islam over het initiatief en hoopt dat er ooit een dag komt waarop "niemand voor de deur zal staan", wat zou betekenen dat de situatie veel is verbeterd. Het ergste volgens de 67-jarige weldoener is dat er steeds meer vrouwen en kinderen komen, iets wat hem veel raakt en maar niet gewoon wordt.

Ahmed ontmoette zijn 60-jarige vrouw in Sevilla. Samen hebben ze twee kinderen en vijf kleinkinderen. Hij wijdt al twintig jaar zijn leven aan armen en maakte van zijn eigen huis een opvangcentrum. "Ik kan niet rustig thuis zitten terwijl ik weet dat er mensen zijn die honger hebben.", aldus de Tunesiër.

In het restaurant van Ahmed komen veel Spanjaarden, maar ook mensen uit Zuid-Amerika, sub-Sahara, Roemenië, Marokko, Algerije, Groot-Brittannië en China.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team