Zoeken

Asmaa Rhlalou voor de rechter?

23 april 2023 - 09:00 - Marokko

©

De Federatie van de Democratische Linkse Partij (FGD) heeft een klacht ingediend tegen de burgemeester van Rabat, Asmaa Rhlalou. De politica wordt beschuldigd van verduistering van publieke gelden en zal door de rechter worden gehoord over de huur van luxe auto’s voor haar medewerkers.

De leden van de FGD willen opheldering over de huur van dertien luxe auto’s (Peugeot 508) die door de burgemeester van Rabat ten behoeve van haar naaste medewerkers werd goedgekeurd. Ze noemen het een "verdachte zaak" en begrijpen niet waarom zo’n initiatief wordt genomen in een moeilijke economische context. "We zijn verrast door de keuze om 13 auto’s te huren, met een zeer hoge prijs, wat in strijd staat met de circulaire van de minister van Binnenlandse Zaken, die oproept tot een rationalisatie van de uitgaven," aldus de FGD tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van de partij.

Lees ook: Burgemeester Rabat bedreigd met ontslag

De verdenkingen rond deze zaak hebben de oppositieleden ertoe gebracht de zaak voor de rechter te brengen. Ze hebben een klacht ingediend tegen de burgemeester die ze beschuldigen van verduistering van publieke gelden door middel van de huur van dienstauto’s. Asmaa Rhlalou moet op 5 mei voor de rechter verschijnen, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team