Zoeken

Gewonden bij aanslag op moslims tijdens viering Eid ul-Adha in Frankrijk

18 juni 2024 - 11:20 - Wereld

©

De Franse gemeente Bonneuil-sur-Marne is ternauwernood ontsnapt aan een tragedie tijdens de viering van Eid ul-Adha . Een man met een wapen drong zondagmorgen een sportzaal binnen waar meer dan 2000 mensen waren samengekomen voor de feestdag. Twee mensen raakten gewond.

De verdachte werd nog voor hij begon te schieten, overmeesterd door de aanwezigen, meldt burgemeester Denis Oztorun in een persbericht. Oztorun, die zelf ter plaatse was, hielp mee om de situatie te de-escaleren. "Ik wil alle aanwezigen bedanken voor hun kalmte en verantwoordelijkheidszin, waardoor paniek is voorkomen," aldus de burgemeester.

Lees ook: Verhoging dreigingsniveau: meer angst dan veiligheid voor Nederlandse moslims

De politie arriveerde ter plaatse en arresteerde de gewapende verdachte. Hij is in hechtenis genomen op verdenking van poging tot afpersing met een wapen en doodsbedreigingen. Twee mensen raakten gewond bij het incident.

Lees ook: Angst onder moslims Brussel na vondst varkensbot met haatbericht

Het onderzoek naar de motieven van de verdachte werd aan de politie toevertrouwd. Burgemeester Oztorun, lid van de Communistische Partij, roept op om "alle ongezonde speculaties over de motieven van deze daad te vermijden, waarvan de gevolgen dramatisch hadden kunnen zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team