Zoeken

Hoeveel buitenlanders in Marokkaanse gevangenissen?

2 juli 2019 - 22:30 - Marokko

©

Gevangenissen in Marokko tellen op dit moment 1046 buitenlandse gevangenen van 69 verschillende nationaliteiten, waarvan het merendeel Frans is, gevolgd door Senegalezen en Guineeërs. Marokko heeft tevens meerdere uitleveringsaanvragen gekregen in 2018.

De Marokkaanse justitie hecht veel belang aan de opvolging van nationale en internationale arrestatiebevelen. Daarvoor is een goede communicatie tussen de verschillende betrokken partijen nodig.

Volgens het jaarlijks verslag van de voorzitter van het parket-generaal worden de autoriteiten van de landen van afkomst op de hoogte gehouden van de situatie van de gevangenen. Ook wordt de communicatie tussen de verschillende justitiële diensten verzekerd, zodanig dat aanhoudingen en schuldigverklaringen opgevolgd worden en de overdacht van informatie aan de betrokken consulaire diensten vlot verloopt.

Marokko heeft in 2018 eveneens twee aanvragen vanuit het buitenland gekregen om een drugssmokkel in het oog te houden. Daarbij wordt een drugssmokkel vanaf het land van vertrek tot de eindbestemming door de verschillende veiligheidsdiensten gevolgd. Op die manier kunnen hele drugsorganisaties worden opgerold en niet enkel de drugskoeriers die de leveringen uitvoeren worden gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team