Zoeken

Bubbelwijn uit Marokko erg populair in Nederland

13 januari 2015 - 21:26 - Wereld

©

Wijn met bubbels afkomstig uit India, Japan en Marokko zijn erg populair bij Nederlanders. Dat blijkt uit een inventarisatie van website Wereldbubbels.

Wijnhuis ’Les Celliers de Meknes’ maakt een mousserende wijn van 100% chardonnay, "strogeel van kleur, licht boterig van smaak en in de geur zit veel rijp geel fruit, ananas en karamel" schrijft de wijnspecialist.

Sander Rooijakkers van Wereldbubbels vertelde aan Metro dat bubbelwijn steeds geliefder wordt in Nederland. En volgens hem heeft Frankrijk al lang zijn plaatsje van absolute heerser op de wijnmarkt verloren.

"We kennen in Nederland steeds meer landen en nationaliteiten. Mensen zijn nu vaker ergens geweest waar we vroeger nooit kwamen. Dan is het een leuke vakantieherinnering om een fles bubbels uit dat land te kopen. Daarbij wonen er hier steeds meer mensen uit verre landen. Als vrienden daar dan op visite gaan, vinden ze het leuk om wijn mee te nemen uit het land waar hun vrienden vandaan komen." Zo verklaart Sander Rooijakkers deze nieuwe hippe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team