Zoeken

Broers Mocro-Maffia kopstuk Ridouan Taghi nog steeds vast in Marokko

12 september 2018 - 15:20 - Marokko

©

De twee broers van Ridouan Taghi worden nog steeds vastgehouden in Marokko. Taghi wordt in Nederland van meerdere liquidaties verdacht en in Marokko van de dodelijk schietpartij in het café La Crème in Marrakech.

Inez Weski, advocaat van de twee broers van Taghi, stelt dat de Marokkaanse autoriteiten geen bijstand van een advocaat willen toelaten. Een "zorgwekkende situatie" volgens de raadsvrouw.

De broers van de 40-jarige Taghi werden eind augustus in een dorpje langs de nationale weg tussen Al Hoceima en Oued Laou gearresteerd. Tegen de twee was een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd voor hun vermeende betrokkenheid bij de schietpartij in Marrakech.

Het schietindicent was een mislukte afrekening in het drugsmilieu. Hamza Chaib, student geneeskunde en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal, werd per vergissing doodgeschoten.

In Nederland wordt Taghi ervan verdacht de opdrachtgever te zijn van meerdere moorden. De autoriteiten hebben een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot zijn arrestatie zou leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team