Zoeken

Suriname levert medeplichtigen Ridouan Taghi aan Nederland uit

30 mei 2019 - 20:00 - Wereld

©

Drie verdachten die begin deze week op vraag van Nederland in Suriname werden gearresteerd, zijn naar Nederland uitgezet. Alle drie zouden betrokken zijn bij de bende van Ridouan Taghi.

Volgens het OM werden de drie verdachten door Suriname als ongewenste vreemdelingen uitgezet. Ze werden onmiddellijk bij hun aankomst op Schiphol gearresteerd.

Mao en Mario R., twee broers van 39 en 43 jaar, en de 30-jarige Alejandro P. worden verdacht van betrokkenheid bij liquidaties die door Ridouan Taghi en Said Razzouki werden bevolen.

Alejandro P. was tevens in Nederland bij verstek veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de moordaanslag op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen in 2015. Hij werd naar de gevangenis gebracht om zijn straf uit te zitten.

Ridouan Taghi en Saïd Razzouki maakten fortuin in de cocaïnehandel en worden internationaal gezocht. Beiden worden onder meer van de schietpartij in Marrakech in november vorig jaar verdacht. Daarbij werd Hamza Chaib, student geneeskunde en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal per vergissing doodgeschoten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team