Zoeken

Britten willen in Marokkaanse energiesector investeren

5 mei 2020 - 17:20 - Economie

©

Minister Aziz Rebbah van Energie, Mijnen en Milieu heeft een gesprek gehad met Gerry Grimstone, Britse minister van Investeringen, over de versterking van de samenwerking in de energie, mijnen en milieusector.

De gesprekken vonden dinsdag via videoconferentie plaats. Thomas Reilly, ambassadeur van Groot-Brittannië in Marokko, nam eveneens deel aan de online meeting. De goede betrekkingen van Marokko en Groot-Brittannië werden geprezen en de investeringsmogelijkheden in het koninkrijk besproken.

Britse investeerder hebben voornamelijk interesse in hernieuwbare energieën, waterstoffen en aardgas in Marokko. Dat bericht persagentschap MAP.

Tijdens de meeting werden ook andere onderwerpen besproken, met name de elektriciteitsmarkt, klimaatverandering en de organisatie van de klimaatconferentie COP-26 in Groot-Brittannië.

Rebbah, Grimstone en Reilly spraken eveneens over de Afrikaans-Britse investeringstop, de geplande overeenkomsten van Groot-Brittannië in Afrika, de regionale rol van Marokko, de stabiliteit en economische vooruitgang van het koninkrijk en de toekomst van de betrekkingen tussen Afrika en Groot-Brittannië na de Brexit.

De twee bewindsmannen beloofden elkaar te ontmoeten na de gezondheidscrisis om een gemengde commissie op te richten en een nieuw kader voor de samenwerking te bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team