Zoeken

Marokko blijft voorkeursbestemming voor Japanse investeringen

12 april 2020 - 18:10 - Economie

©

Ondanks de financiële chaos als gevolg van de coronavirus epidemie blijft Marokko erg populair bij buitenlandse investeerders, met name uit Japan.

Volgens het blad Nikkei is Marokko "een voorkeursbestemming voor Japanse investeerders". Minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel vertelde aan het blad dat "het industrialisatiebeleid van Marokko, het land in staat heeft gesteld zijn aantrekkelijkheid en concurrentievermogen te consolideren".

De strategie maakte het mogelijk om het industrieel netwerk te versterken, de integratiecapaciteit in de automobielsector tot 60 procent te verhogen en de hernieuwbare energieproductie met 50 procent te vergroten, aldus de bewindsman.

Moulay Hafid Elalamy sprak met het blad ook over de overeenkomst voor de bescherming van investeringen en het verdrag tot voorkoming van dubbele belasting.

Ook de versterking van het juridisch arsenaal van Marokko is een aanmoediging voor Japanners om in het koninkrijk te investeren. Volgens Elalamy zijn al 71 Japanse bedrijven in het land aanwezig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team