22 augustus 2024 - 10:30 - Economie
Het Britse mijnbouwbedrijf Aterian is begonnen met zijn eerste verkenningsboringen in Marokko. Het project richt zich op de Agdz-mijn in het Anti-Atlasgebergte, waar het bedrijf op zoek gaat naar koper, zilver en goud.
Aterian heeft aangekondigd dat het tien boringen zal uitvoeren op vier veelbelovende locaties binnen het 34,5 vierkante kilometer grote gebied. Het bedrijf maakt gebruik van een RC-boormachine die speciaal voor deze klus is aangepast.
Lees ook: Grote kopermijn ontdekt in Marokko
De boringen zijn gericht op gebieden met interessante geologische structuren en geofysische metingen. Aterian hoopt op verschillende plekken hoge concentraties koper, zilver en goud aan te treffen, variërend van 2,71% koper tot 1,9 gram goud per ton.
Charles Bray, de directeur van Aterian, toont zich enthousiast over de start van het boorprogramma in Marokko. Hij benadrukt dat het bedrijf bezig is met het stroomlijnen en prioriteren van zijn projecten in het koninkrijk, met als doel om ook andere projecten naar de boorfase te brengen. In Agdz zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang en de verbeteringen aan de infrastructuur zijn bijna voltooid.
Lees ook: Aya Gold & Silver gaat diamantmijnen exploiteren in Marokko
De Agdz-mijn heeft volgens eerdere grondmonsters veelbelovende vooruitzichten voor koper en zilver. Bovendien ligt de mijn op slechts 14 kilometer afstand van de Bouskour-mijn van Managem, waar al 53 miljoen ton kopererts met een gehalte van 0,8% koper en 9 gram zilver per ton is gevonden.
Nieuwe klap voor Mocro Maffia in Dubai
Geen genade voor bedelaars in Marrakech
inDrive reageert op aanvallen op chauffeurs in Marokko
Uitdagingen voor bouwsector Marokko
FIFA onthult de donkere punten Tanger
Marokkaanse douane voert grootschalige controleactie uit
Uitdagingen voor bouwsector Marokko
Franse baas dreigt met vertrek uit Marokko
Amerikanen azen op Marokkaanse vleesmarkt
Chinese autofabrikant opent fabriek in Marokko
Belastingamnestie in Marokko stopt definitief
Italiaanse fabriek in Al Hoceima verdubbelt capaciteit
Rusland wil miljoen ton tarwe naar Marokko exporteren
"Moul hanout" onmisbaar voor Marokkaanse economie