Zoeken

Bosnië stuurt Marokkanen het land uit

6 december 2020 - 23:00 - Wereld

©

Bosnië wil dat 401 mensen die illegaal in het land verblijven, worden uitgezet. Onder hen zijn veel Marokkanen die het land illegaal zijn binnengekomen.

De afgelopen drie maanden zijn 310 mensen weggestuurd. De nationale pers van het land meldt dat 114 mensen in detentie zijn geplaatst, zodat ze uitgezet kunnen worden. Onder deze groep illegalen bevinden zich ook veel Marokkanen.

De meeste illegalen zijn naar buurlanden gestuurd. Zo zijn er de afgelopen drie maanden 43 mensen naar Servië uitgezet, achttien naar Montenegro en vier naar Kroatië. Ook zijn 245 mensen naar hun land van herkomst teruggestuurd.

In november zijn 92 mensen Bosnië uitgezet. Ook dit keer heeft het land een paar mensen naar omringende landen gestuurd, zoals Servië en Montenegro. In die maand konden zij 82 mensen naar het land van herkomst terugsturen. Dat gebeurde in samenwerking met een internationale migratie-organisatie.

Bosnië heeft sinds het begin van het jaar 15.520 migranten ontvangen. Het jaar daarvoor was dat bijna twee keer zoveel, namelijk 28.789 migranten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team