Zoeken

Boot naar Marokko: Intershipping failliet?

26 december 2023 - 11:00 - Economie

©

Marokkanen die in het buitenland wonen en gewend zijn te reizen met veerboten van Intershipping, zullen teleurgesteld zijn. De toekomst van de scheepvaartmaatschappij hangt aan een zijden draadje.

Minister Mohammed Abdeljalil van Transport en Logistiek heeft tijdens een parlementszitting bevestigd dat Intershipping kampt met ernstige financiële problemen. Hij gaf aan dat de maatschappij "haar verplichtingen niet is nagekomen in het kader van een overeenkomst betreffende de zeeroute tussen Tanger en Spanje".

Lees ook: Operatie Marhaba: InterShipping out?

De minister herinnerde eraan dat, als Intershipping failliet gaat, Marokko nog steeds kan rekenen op een andere nationale maatschappij, AML (Africa Morocco Link), eigendom van de Marokkaanse miljardair Othman Benjelloun. Hij erkende echter de uitdagingen die het bedrijf ondervindt in de concurrentie met sectorgiganten zoals Balearia en FRS.

Lees ook: Intershipping stopt ticketverkoop Sète-Tanger

Een bezoek aan de websites van Intershipping op maandag 25 december onthult dat de problemen ernstiger zijn dan de minister aangeeft. Beide websites (Marokkaans en Spaans) vertonen foutmeldingen, waardoor het onmogelijk is om tickets te boeken voor de overtocht van Algeciras naar Tanger Med.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team