Zoeken

Bokskampioene Zeina Nasser wil met hoofddoek vechten

1 oktober 2019 - 10:35 - Sport

©

Zeina Nasser, bokskampioene van Duitsland in 2018 en zes keer lichtgewichtkampioene van Berlijn, droomt ervan om naar de Olympische spelen Tokio 2020 en Parijs 2024 te gaan.

Dankzij een besluit van de internationale boksbond AIBA dat sinds februari dit jaar het dragen van een hoofddoek toestaat, kan de 21-jarige kampioene haar droom waarmaken.

Zeina (21) leerde als tiener boksen en heeft zich altijd meer moeten bewijzen dan de anderen. "Het is net of ik me twee keer meer moest bewijzen, omdat ik een vrouw ben die bokst, maar ook omdat ik een hijab draag.", verklaarde de jonge vrouw uit Berlijn aan AFP.

De bokskampioene is heel blij met het besluit van de internationale boksbond om de hoofddoek toe te laten. "Enkel de sportieve prestatie moet tellen. We moeten niet enkel naar het uiterlijk kijken.", aldus Zeina.

De jonge vrouw van Libanese afkomst heeft nooit overwogen om haar hoofddoek af te doen. "Waarom zou ik dat moeten doen? Voor mij is het altijd duidelijk geweest dat ik enkel met mijn hoofddoek zou vechten."

Zeina is één van de gezichten van het sportmerk Nike, dat al bijna twee jaar sporthoofddoeken verkoopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team