Zoeken

Bilal, Ilias en Abi uit Tilburg omgekomen bij ongeval in Spanje

3 september 2021 - 15:00 - Wereld

©

Drie jonge mannen zijn donderdagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de snelweg AP1 in Spanje. Hun auto klapte op een vrachtwagen met hooibalen in het noorden van het land, ter hoogte van de stad Soraluze. Ze overleefden het tragische ongeluk niet. In Tilburg-Noord wordt geschokt gereageerd op de plotselinge dood van de neven Bilal en Ilias en hun vriend Abi. Ze werden 19 en 20 jaar oud.

Mohammed Aknin van Moslim Empowerment Tilburg, vertelt dat veel inwoners van Tilburg-Noord de slachtoffers persoonlijk kennen. "Het zijn rustige, lieve jongens. De meeste jongeren kennen de drie van het voetbalveld en de straat." Hun dood heeft volgens hem een enorme weerslag in de gemeenschap. Bilal en Ilias zijn van Marokkaanse afkomst en Abi van Somalische afkomst.

Lees ook: Marokkaan komt om bij gruwelijk ongeval in Spanje

De drie jongemannen reden door Spanje, maar het is nog niet bekend of ze onderweg naar Marokko waren. "Ik denk dat ze op vakantie waren", zegt Aknin aan Omroep Brabant. "We hebben hier in Tilburg de laatste tijd al vaker mensen verloren bij verkeersongelukken. Dat hakt er steeds enorm in."

Eerder was er sprake van twee broers en een vriend, maar het blijkt dus om neven en hun vriend te gaan. Het is nog niet zeker of er in de moskee een dodengebed voor de slachtoffers zal doorgaan, omdat het ook nog niet zeker is dat hun lichamen naar Tilburg zullen worden overgebracht. "De Marokkaanse jongens worden waarschijnlijk in Marokko begraven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team