Zoeken

Marokko haalt Belgisch talent om Amine Harit te vervangen

17 november 2022 - 15:00 - Sport

©

Na Bilal El Khannouss heeft Marokko een ander Belgisch talent opgesteld. Anass Zaroury zal de geblesseerde Amine Harit op het WK in Qatar vervangen.

Bondscoach Walid Regragui heeft de Belgisch-Marokkaanse speler Anass Zaroury opgeroepen om zijn team in Qatar te versterken. Dat liet de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) woensdag weten.

Lees ook: Amine Harit niet naar WK Qatar door blessure

Zaroury, geboren in België uit Marokkaanse ouders, kreeg zijn opleiding in Zulte Waregem en Lommel. Hij brak door bij Sporting Charleroi en tekende deze zomer voor Burnley. De Belgische international heeft altijd de wens geuit om voor Marokko uit te komen.

De jonge speler was op vakantie is in de Verenigde Arabische Emiraten, waar Marokko woensdag zijn laatste vriendschappelijke wedstrijd voor het WK tegen Georgië speelde. De linkervleugelspeler heeft een opmerkelijke start van het seizoen gemaakt met 6 doelpunten en assists in 14 wedstrijden.

"Ik ben erg blij en vereerd om de kleuren van Marokko te mogen verdedigen tijdens de beste competitie ter wereld. Ik wil mijn vrienden, mijn familie en de Marokkaanse fans bedanken voor hun immense steun. En niet te vergeten de coach voor het vertrouwen en om mij de kans te geven een jeugddroom te verwezenlijken," reageerde Zaroury op zijn Instagram.

Lees ook: Marokko wilde Brahim Diaz als vervanger voor Amine Harit

Na de komst van Bilal El Khannouss schreef de Belgische pers dat België één van zijn grote talenten aan Marokko had verloren. De coach van het Belgische U-21 team, Jackie Mathijssen, had verklaard dat het "jammer was voor België omdat het een zeer goede en interessante speler is".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team