Zoeken

Bewakers gevangenis te Salé gegijzeld door gevangenen

18 mei 2011 - 17:00 - Gemeenschap

©

Een nieuwe opstand van meer dan 200 gevangenen van de Salafia Jihadia heeft zich voorgedaan dinsdagochtend in de gevangenis van Salé. De opstandelingen, die met zeldzaam geweld het gevangenispersoneel te lijf gingen, gijzelden ook vijf bewakers.

De veiligheidsdiensten moesten met de harde hand tussenkomen om de bewakers te bevrijden. Er vielen verschillende gewonden, sommigen ernstig, zowel bij de veiligsdiensten als bij de gedetineerden.

De gevangenen hebben stenen uit de muren van de gevangenis gehaald en ijzeren staven losgerukt om de bewakers aan te vallen. Ook vermelde de media dat sommige gevangenen traangaspatronen bemachtigden en deze dan op veroordeelden van delicten van gemeen recht gooiden om dezen aan te zetten tot meedoen aan de opstand.

Onder de redenen voor de muiterij, verklaart het satellietkanaal Al Arabiya, de beslissing om de gedetineerden bepaalde privileges, zoals mobiele telefoons en internet, te ontnemen.

Andere media bronnen melden dat ex-gedetineerden van het Salafia Jihadia, die onlangs gratie van de koning gekregen hadden, zich dinsdagnamiddag voor de gevangenis bevonden, gewapend met messen.

Besprekingen zouden plaatsgevonden hebben tussen de verantwoordelijke veiligheidsambtenaren en de gevangenen van Salafia Jihadia . Ambtenaren zouden daarbij beloofd hebben hen vrij te laten in juli. De betrokken gedetineerden werden allemaal gearresteerd in het kader van het onderzoek over de aanslagen van 16 mei 2003 te Casablanca.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team