Zoeken

Geheim detentiecentrum van Temara "verdwenen"

18 mei 2011 - 20:00 - Marokko

©

Het geheim detentiecentrum van Temara, waar naar verluidt talrijke schendingen van de mensenrechten zouden hebben plaatsgevonden, bestaat niet! Dat is in ieder geval wat de procureur-generaal bij het Hof van Beroep van Rabat, Moulay El Hassan Eddaki, deze woensdag beweerde.

De procureur-generaal, die woensdag een bezoek bracht aan het hoofdkwartier van de Directie van territoriale veiligheid (DST) in Temara, zei in een persverklaring dat de verschillende afhankelijkheden dat hij bezocht het volgende inhoud: administratieve kantoren en gebouwen waar diverse activiteiten gewijd aan de missie van de instelling plaatsvinden, met inbegrip van personeelskantoren, archiefkamers, een opleidingscentra en sportfaciliteiten, een keuken en een eetzaal. Geen spoor dus van een detentiecentrum waar gevangenen in het geheim worden gemarteld...

Om kracht te geven aan zijn verklaring heeft Moulay El Hassan Eddaki de aandacht proberen te trekken op de rol van het centrum en de door deze "uitgevoerde onderzoeken in de strijd tegen het terrorisme en hun bijdrage aan het teniet stellen van een aantal terroristische aanslagen dat de stabiliteit en de veiligheid van het vaderland en de burgers voor doelwit hadden".

De locatie van dit centrum, waarvan het bestaan ​​al lange tijd wordt ontkend door de staat, werd in april onthuld op het internet. Een mars naar deze detentiecentrum op afgelopen zondag werd hevig onderdrukt door de orderdiensten. Deze brutale interventie, waarbij meerdere gewonden vielen, lijkt dus wel heel excessief voor een centrum "dat niet bestaat"!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team