Zoeken

Bomaanslagen in Casablanca, al 8 jaar geleden!

17 mei 2011 - 13:35 - Gemeenschap

©

Acht jaar zijn verstreken sinds de tragische aanslagen in Casablanca op 16 mei 2003. Die dag, was Marokko in shock. Vijf zelfmoordaanslagen raakten het hart van de economische hoofdstad, er vielen toen 45 doden, waarvan twaalf zelfmoordterroristen.

Op 16 mei 2003 had Casablanca een afspraak met de dood. Veertien zelfmoordterroristen uit de triestberuchte wijk Sidi Moumen, hadden besloten om zichzelf op te blazen bij het "​​Farah Hotel", de restaurant "Casa Espana", een Italiaanse restaurant, een Hebreeuws sociaal centrum, gesloten op die dag, de "Cercle de l’Alliance israélite" en een voormalige Joodse begraafplaats. Een andere blies zich op voor het Belgische consulaat, daarbij werden twee politieagenten gedood.

Twee van de 14 zelfmoordterroristen, 20 tot 25 jaar, veranderden op het laatste moment van gedachten en ontdeden zich van hun explosieven. De twaalf anderen voerden hun dodelijke taak uit en doden 45 mensen, waaronder drie Fransen en twee Spanjaarden, ook een honderdtal mensen liepen verwondingen op.

De aanslag op "Café Argana" in Marrakesh, met 17 doden en 20 gewonden, herinnert Marokko aan de dodelijke aanslagen van 16 mei 2003 in Casablanca.

Verschillende sit-ins werden zondag georganiseerd in Marokko in nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslagen in Casablanca 16 mei 2003.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team